Varmista paikallinen omistuksemme myös jatkossa!

Tiesitkö, että Karjaan Puhelin on asiakkaidensa omistama yhtiö? Auta meitä säilyttämään paikallinen omistuksemme. Mikäli harkitset osakkeemme myymistä, otathan yhteyttä asiakaspalveluun.

Paikallisena kaksikielisenä toimijana haluamme edistää kotiseutumme elinympäristön elinkelpoisuutta ja kilpailukykyä sekä tuoda seudullemme ja osakkeenomistaja-asiakkaillemme lisäarvoa tarjoamalla tietoverkkoinfrastruktuuria, monipuolisia palveluja, osaamista sekä työpaikkoja. Ensisijaisena tehtävänämme verkko-operaattorina on nyt tarjota moderneja, tehokkaita kuituyhteyksiä osakkeenomistaja-asiakkaillemme sekä muihin seudun koteihin, yrityksiin ja kuntiin. Haluamme säilyttää omistuksen paikallisissa käsissä, jotta yhtiössämme valta säilyy ja hyödyn saavat paikalliset, palveluitamme käyttävät kuituosakeliittymän omistaja-asiakkaat.

Ostamme ja välitämme osakkeitamme eteenpäin uusille paikalliselle kuituasiakkaallemme. Näin varmistamme omistuksemme ja yhtiömme paikallisuuden jatkossakin!

Karjaan Puhelin Oy:n osakkeista

Yhtiön pääasiallinen tavoite yhtiöjärjestyksen mukaan on tuottaa palveluja osakkeenomistaja-asiakkaille, jotka käyttävät yhtiön kuituosakeliittymiä. Karjaan Puhelin toimii pitkälti osuuskuntaperiaatteiden mukaisesti.

Osakekirja oikeuttaa kuituosakeliittymään ja koostuu joko

 • 15 A-osakkeesta ja 15 B-osakkeesta, tällaisella osakekirjalla on yhtiökokouksessa yhteensä 315 ääntä tai
 • 30 F-osakkeesta, tällaisella osakekirjalla on yhtiökokouksessa yhteensä 150 ääntä.

Jos asiakas myy osakekirjansa, sulkee yhtiö liittymän voimassa olevien sopimusehtojen mukaisesti.

Yhtiökokouksissa pätee äänileikkuri, kukaan ei voi edustaa enempää kuin viidesosaa kaikista yhtiökokouksessa edustetuista äänistä.

Osakekirja, joka koostuu 15 A-osakkeesta ja 15 B-osakkeesta voidaan myydä vapaasti, mutta mikäli ostajalla ei ole tai hän ei ota käyttöön kuituosakeliittymää, B-osakkeet muunnetaan A-osakkeiksi. Tällöin osakekirjan äänimäärä yhtiökokouksessa laskee 30:een.

Osakekirja, joka koostuu 30 F-osakkeesta, voidaan hallituksen hyväksynnällä myydä, tosin vain ostajalle, jolla on tai joka ottaa käyttöön kuituosakeliittymän.

Osakekirja, joka koostuu 30 F-osakkeesta, on yhtiöjärjestyksen mukaan arvoltaan noin kymmenesosa 15 A-osakkeen ja 15 B-osakkeen tai 30 A-osakkeen arvosta.

Osinkoja tai yhtiön varallisuutta jaettaessa F-osakkeet oikeuttavat kymmenesosaan A- tai B-sarjan osakkeiden saamista summista.

Tarkemmat tiedot löytyvät Karjaan Puhelimen yhtiöjärjestyksestä.

Kysymykset ja vastaukset

Tarvitsenko Karjaan Puhelimen osakkeen voidakseni hankkia kuituliittymän?

Kyllä, kaikki omakotitaloissa asuvat kuituasiakkaamme ovat myös osakkeenomistajiamme. Kuituliittymämme ovat osakeliittymiä. Haluamme näin varmistaa yhtiön paikallisen omistuksen.

Mikäli asut asuntoyhtiössä, et tarvitse osakettamme tilataksesi kuitupalveluita. Asuntoyhtiöissä yhtiö omistaa liittymän ja osakkeen.

Kuitu on jo kytketty, mutta en ole saanut osakettani. Miksi?

Osakekirjasi säilytetään turvallisesti meillä. Mikäli kuitenkin haluaisit osakekirjan omaan säilytykseesi, voit olla meihin yhteydessä sen jälkeen, että liittymismaksu on kokonaan maksettu, niin sovimme noudosta.

Mitä osake maksaa?

Tällä hetkellä välitämme/myymme osakkeita 200 € hintaan.

Kuinka myyn osakkeeni?

Mikäli haluat myydä osakkeesi Karjaan Puhelimelle, ota mukaan osakekirja, henkilöllisyystodistuksesi ja tilinumerosi ja tule käymään asiakaspalvelupisteessämme.

Olen myymässä omakotitaloni eli kuituliittymän omistaja vaihtuu, mitä teen?

 1. Liittymän nykyinen omistaja on yhteydessä meihin ja irtisanoo palvelunsa päättymään toivottuna päivänä, kuitenkin aikaisintaan kahden viikon kuluttua yhteydenotosta.

 2. Kuituliittymän edellytyksenä olevan osakekirjan voi myydä/antaa talon uudelle omistajalle (ao. kauppakirjalomake) tai myydä takaisin Karjaan Puhelimelle 200 €:n hintaan (ole yhteydessä asiakaspalveluun). Osakekirjan omistajanvaihto vaatii aina itse osakekirjan ja allekirjoitetun kauppakirjan toimittamista Karjaan Puhelimelle.

  Osakkeen kauppakirja

 3. Talon ja kuituliittymän uusi omistaja tilaa itselleen palvelut. Jos palvelut halutaan pitää aktiivisena ilman keskeytystä, tilaus tulee tehdä liittymän vanhan omistajan irtisanomisajan sisällä. Liittymän avaus/omistajanvaihto maksaa 45 €. Mikäli talon vanha omistaja ei luovuttanut osakekirjaa eikä uudella omistajalla ole sellaista ennestään, myymme hänelle sellaisen 200 €:n hintaan.

Milloin tarvitaan valtakirja?

Tarvitaan valtakirja

 • jos et itse voi noutaa osakekirjaa, voit valtuuttaa toisen henkilön vastaanottamaan sen.
 • jos osake on yhteisomistuksessa eivätkä molemmat (tai kaikki) tule vastaanottamaan osakekirjaa. Valtakirja tarvitaan myös puolisolta.
 • jos osake on jakamattoman kuolinpesän, jäsenet voivat valtuuttaa yhden pesän osakkaista. Perukirja tarvitaan myös.
 • yrityksen tai yhteisön edustajana tarvitset kaupparekisteriotteen, pöytäkirjanotteen ja/tai valtakirjan.


Jos osakekirja ei ole omalla nimelläsi, tarvitaan

 • asiakirja, jolla todistat omistuksen, esim. kauppakirja, lahjakirja, testamentti, perukirja ja jakokirja, ositussopimus.
 • jakamattoman pesän osakkaat voivat tehdä sopimuksen osakkeen siirtämisestä yhden pesän osakkaan nimiin. Perukirja myös mukaan.


Valtakirja

Kuolinpesän valtakirja

Osakeasioiden hoitaminen paikan päällä

Ilmoita meille milloin olisit tulossa konttorille hoitamaan osakeasioita, puhelimitse 019 278 480 tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Osakeasioiden hoitaminen etänä

Jos asut muualla eikä sinulla ole mahdollista tulla käymään, voit lähettää osakekirjan ja muut mahdolliset asiakirjat kirjattuna kirjeenä osoitteella: Karjaan Puhelin Oy, Laaksokatu 7, 10300 Karjaa. Postitse asioiminen tapahtuu lähettäjän vastuulla.

Mitä teen, jos osakekirjani on hukassa?

Olethan yhteydessä meihin puhelimitse 019 278 480 tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. niin annamme sinulle ohjeet.