Isot teleoperaattorit purkavat parhaillaan vanhoja kupariverkkojaan, sillä ne eivät pysty välittämään tämän päivän netinkäytön vaatimaa kapasiteettia. Niiden ylläpito ei enää ole järkevää.

Vanha ulos ja uutta sisään!

Karjaan Puhelin on jo muutaman vuoden keskittynyt vain kuituverkon rakentamiseen ja ylläpitoon. Suljimme viimeisimmätkin liittymät vanhassa puhelinverkossamme vuoden 2020 lopulla. Vanhassa verkossa toimitetut ADSL-liittymät korvattiin monin kerroin nopeammilla kuituliittymillä.

Mielellämme laittaisimme täydellisen pisteen tälle tarinalle, mutta todellisuudessa vanhoja puhelinjohtoja on jäljellä taloyhtiöiden seinissä vaikka kuinka – ja ne ovat aktiivisessa käytössä.

Onko turvallista liittyä sellaiseen kuituverkkoon, jota ei markkinoida ns. avoimena verkkona?

Tässä blogikirjoituksessa vastaamme mediassa viime aikoina paljon esillä olleeseen "avoin verkko" -keskusteluun.

Kesällä on aikaa pysähtyä luonnon äärelle ja pohtia elämän pieniä ja suuria valintoja. Yhä useampi suomalainen pyrkii tekemään arjessaan pieniä muutoksia, jotka edistäisivät vähäpäästöistä ja kestävää elämäntapaa. Yksi helppo ja tehokas tapa on valita kotisi tai kesämökkisi internetyhteydeksi valokuitu. Se on ympäristöystävällinen ja luotettava valinta, joka auttaa pienentämään hiilijalanjälkeä.

Tässä blogikirjoituksessa voit lukea henkilökunnan juhlamatkasta Islantiin. Pandemian vuoksi suunnitteluprosessi oli täynnä vastoinkäymisiä, mutta huhtikuussa 2023 henkilökunta pääsi vihdoin odotetulle matkalle. Matkalle oli alun perin tarkoitus lähteä toukokuussa 2020 – samana vuonna, kun Karjaan Puhelin juhli kunnioitettavaa sataa vuotta toimialalla.

Keväällä 2020 julkaisin blogikirjoituksen Karjaan Puhelimen työstä ilmaston ja ympäristön hyväksi. COVID-19 oli silloin melko tuore juttu ja sitten seuranneesta Ukraina-kriisistä olimme vielä onnellisen tietämättömiä.

Elämme nyt kovin erilaisessa maailmassa. Monen työskentelytavat ovat muuttuneet, korona tuntuu tulleen jäädäkseen ja sota Ukrainassa on aiheuttanut muun muassa energiakriisin, josta me kaikki olemme valitettavan tietoisia. Tämän lisäksi myös yleinen turvallisuustilanne on muuttunut, etenkin erilaisten kyberuhkien koemme koskettavan myös meitä mitä suurimmissa määrin.

Epävarmoina aikoina on varmasti eduksi ajatella asioita pitkällä tähtäimellä. Karjaan Puhelin on 102-vuotisen historiansa aikana nähnyt monia kriisejä. Miltä arki nyt sitten näyttää Karjaan Puhelimella? Miten sopeudumme valitsevaan tilanteeseen, ja miten se vaikuttaa sinuun asiakkaanamme?

Pätkivällä ja hidastelevalla verkkoyhteydellä palvelut tökkivät ja ruudulla pyörivä latausympyrä tulee turhankin tutuksi. Mutta mitä tästä ilmiöstä oikeastaan tiedetään?

Tässä artikkelissa kerrotaan tutkittua tietoa suomalaisten kokemista verkkohäiriöistä.

Kuituliittymässä jokaisella asiakkaalla on oma yhteys perille omakotitaloonsa saakka. Kuidun kapasiteetti on kaapelin osalta lähes rajaton, joten päinvastoin kuin kaikissa mobiiliverkon liittymissä, naapureiden nettiaktiivisuus ei vaikuta yhteyteen.

 

Mitä kannattaa ajatella netin kannalta, kun rakentaa tai remontoi taloa? Muista liittymätarve niin ulko- kuin sisätöissäkin. Olemme kooneet parhaat vinkit rakentajalle ja remontoijalle.

Julkaisemme satavuotisjuhlavuotemme kunniaksi blogipostauksia ajankohtaisista aiheista. Lue Johanin blogipostaus kyberturvallisuudesta.

Julkaisemme satavuotisjuhlavuotemme kunniaksi blogipostauksia ajankohtaisista aiheista. Lue Jeanetten blogipostaus mökistä ja lomasta.

Julkaisemme satavuotisjuhlavuotemme kunniaksi blogipostauksia ajankohtaisista aiheista. Lue Jonnan blogipostaus luonnosta.