Maanantaina 26.10.2020 läntisen Uudenmaan oma teleyhtiö Karjaan Puhelin täyttää 100 vuotta. Harva satavuotias on yhtä virkeä ja notkea kuin tämä nuorekas vanhus! 

Katso tiivistetty versio yhtiön historiasta Kaj Kunnaksen selostamana hauskana animaationa.

Puhelintolpista kuitukaapeleihin – sata vuotta teknistä kehitystä

Ensimmäisistä puhelinlinjoista nykypäivän huippunopeisiin valokuitukaapeleihin. Karjaan Puhelimen historiassa on aina ollut kyse kaapeleista, mutta niiden käyttötarkoitus on muuttunut käsittämättömän paljon. Matkan varrella Karjaan Puhelin on tehnyt töitä myös television ja matkapuhelinliikenteenkin parissa. Toiminnassa on ollut kyse sekä äänestä että kuvasta, ja nykyisin tiedonsiirrosta sen kaikissa eri muodoissa. Kehitys on johtanut mekaanisesta elektroniseen ja analogisesta digitaaliseen.

Karjaan Puhelin aloitti toimintansa seudun parhaaksi, ja on seurannut tätä toiminta-ajatustaan koko 100-vuotisen olemassaolonsa ajan. Liiketoiminta on kasvanut ja laajentunut, mutta aina on tehty työtä paikallisen säilyttämiseksi paikallisena. Tänään julkaistu historiikki seuraa Karjaan Puhelinta sen perustamisesta vuonna 1920 aina tämän päivän menestyksekkääksi ja nykyaikaiseksi yritykseksi. Tarina kertoo alan huimasta kehityksestä ja mukaan pääsevät niin keskusneidit ja modeemit kuin GSM-mastot ja kaapelitelevisiokin.

Satavuotishistoriikin on kirjoittanut Christoffer Holm, ja sen on suomentanut Merja Laaksonen. 

Se löytyy kirjastoissa Karjaalla, Tammisaaressa, Pohjassa ja Hangossa.
Paikallisia kirjakauppoja voit tukea ostamalla kirjan itsellesi hintaan 20,00€ seuraavista paikoista:

  • Karis Bok & Papper, Karjaa
  • Luckan, Karjaa
  • Toppen bokhandel, Tammisaari
  • Tian kirja, Hanko


Voit tallentaa historiikin tästä: Karjaan Puhelimen satavuotishistoriikki (2020) tai selailla kirjaa klikkaamalla kansikuvaa: 

Kuuntele historiikki äänikirjana

Mikäli mieluummin kuuntelet historiikkia, löydät jaksot Soundcloudista. Sen kautta pääset myös tallentamaan jaksot omalle laitteellesi, niin pystyt kuuntelemaan myös offline-tilassa.

Anna Oksanen lukee suomenkieliset jaksot ja Markus Wikström ruotsinkieliset jaksot. 

Esivalmistelu aurinkovoimalan asennusalueella Tammisaaren Koivuniemessä kantatien 25:en ja rautatien välissä on nyt valmis, joten maarakennustyöt voivat alkaa. Ensimmäisessä vaiheessa suoritetaan kaivuutyöt, paalutus ja kaapeloinnin valmistelu. Aurinkovoimalaan asennetaan yhteensä 2776 paneelia, joiden yhteisteho on yli 1MW.

Projekti on Raaseporin Energian, Raaseporin kaupungin ja Karjaan Puhelimen välinen yhteistyö.

Vastaava aurinkovoimala näyttää todellisuudessa tältä.

Emme ota satavuotispäivänämme vastaan vieraita, mutta voit halutessasi muistaa meitä tervehdyksellä Facebook-sivullamme. Mikäli haluat jakaa postauksen omassa somekanavassa, voit käyttää hashtagia #karjaanpuhelin100. 

Uusia kanavia kanavapaketteihin C More Sport, C More Total ja Svenska. 

Viimeisimmissä laskuissa on havaittu virheellisiä tietoja alv-erittelyissä ja ensimmäisillä sivuilla. Laskujen loppusummat ja laskuerittelyt täsmäävät. Mikäli huomaatte, että laskustanne löytyy virheellistä tietoa, olkaa ystävällisesti yhteydessä laskutukseemme, jotta saatte uuden laskun oikeilla tiedoilla.

Juhlimme Karjaan Puhelimen viimeistä viikkoa 99-vuotiaana televisioviikon parissa! Tästä löydät kanavat, jotka avataan vapaaseen katseluun viikonlopuksi 23-25.10.2020 kaikille kaapeli-tv-asiakkaillemme

Muutos suunnitelmiin! Kuitukiertue on tänään ja huomenna Kirkkonummen torilla. 

Tervetuloa keskustelemaan kuidusta ja ilmoittamaan kiinnostuksestasi! Samalla voit osallistua Playstation 5-arvontaan. Nähdään! 

  • pe 9.10 Kirkkonummen tori, klo 15-19
  • la 10.10 Kirkkonummen tori klo 10-14

Katso Kuitukiertueen lisätiedot ja lue lisää kuidusta Kirkkonummelle

Keskitymme maanantaista 12.10. lähtien palvelemaan asiakkaitamme puhelimitse ja sähköisissä kanavissamme.

Pidämme palvelupisteidemme ovet suljettuina toistaiseksi ja palvelemme kasvotusten vain tapauksissa, joissa se on välttämätöntä. Ole ensin yhteydessä meihin, niin sovimme tarvittaessa käynnistä palvelupisteessämme. Kun asioit meillä, käytäthän kasvomaskia. 

Kodeissa tehtävät työt ja uusien liittymien asennukset toteutetaan erityistä varovaisuutta noudattaen. Asentajat jatkavat kuituliittymien asennuksia sovittujen aikataulujen mukaisesti, mutta käyttävät kasvomaskeja sisätiloissa.

Muista sinä asiakkaana kuitenkin nämä ohjeet:

  • Pysyttele riittävän kaukana kotiisi tulevasta asentajasta ja käytä kasvomaskia, mikäli olet samassa tilassa hänen kanssaan.
  • Mikäli sairastut tai olet muutoin epävarma tilanteesta, peruutathan kanssasi jo sovitun kotikäynnin soittamalla asiakaspalveluumme. Asentajamme sopivat kanssasi uuden ajan myöhempään ajankohtaan.
  • Käytä kasvomaskia, kun tulet käymään palvelupisteessämme.


Näillä varautumistoimilla pyrimme varmistamaan asiakkaidemme yhteyksien ja palveluiden ylläpidon ja toiminnan myös virustilanteen eskaloituessa, sekä osaltamme ehkäisemään koronaviruksen leviämistä. 

Tästä löydät yhteystietomme

Tiedote 7.10.2020

Finnet-liittoon kuuluvat tietoliikenneyhtiöt aikovat investoida valokuituyhteyksiin 500 miljoonaa euroa vuoteen 2030 mennessä. Investoinnin voimin puolet Suomen miljoonasta omakotitalokiinteistöstä sekä tuhannet 5G-tukiasemat voitaisiin liittää huippunopeaan valokuituverkkoon.

Digitaaliset palvelut, etätyöt sekä etäkoulutus yleistyvät ja kasvavat kiihtyvällä tahdilla. Tietoliikenteen jatkuva kasvu sekä Suomen pitkät välimatkat, vaihteleva maasto ja sääolosuhteet asettavat digitaaliselle infrastruktuurille korkeat vaatimukset.