Dags att damma av de gamla fotoalbumen! Har du bilder som på något sätt anknyter till Karis Telefon? Kanske ett släktporträtt vid en telefonstolpe 1927, en bild på dig vid en lokal telefonkiosk 1982, eller en bild på familjens första tv, dator eller modem? Kanske din släkting jobbat som telefonist eller montör?

Nu under våren efterlyser vi bilder för vår 100-års historik. Du kan ta en bild eller skanna in ett fotografi och skicka det till oss som privatmeddelande på Facebook eller per mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Om bilden skulle passa i vår historik, hör vi av oss för att komma överens om rätten att använda bilden.

Avslöja skatterna som gömmer sig i din bokhylla!

Som vi meddelade i början av året, har våra pappersfakturor och förhandsanmälningar av direktbetalningar blivit avgiftsbelagda. Från och med 1.3.2020 är avgiften 1,90 €/st. Engångsavgifter (så som fiberanslutningens anslutningsavgift) skickas även i fortsättningen utan pappersfaktureringstillägg.

Hemmet och distansarbete, distansstudier, distansuppdrag, hålla kontakten på distans... detta är nu på tapeten. För alla dessa har teknologin som tur öppnat en massa möjligheter. Distansarbete är ofta ett effektivt och framgångsrikt sätt att arbeta på, som även kan bidra till smidigt kombinerande av familje- och arbetsliv.

Distansarbete har blivit allt vanligare redan innan det exceptionella läget med coronaviruset, och nu distansarbetar alla som bara har en möjlighet till det. I början av det förra årtiondet jobbade var femte finländsk löntagare ibland eller delvis på distans, förra året var det redan var tredje.

Cisco berättade i början av mars att det i Finland på en vecka hållits 20 000 distansmöten fler än normalt. Cisco förutspådde även att det under mars endast med deras teknik skulle hållas 100 000 distansmöten fler än normalt - till på detta räknas ännu distansmöten som förverkligas med hjälp av andra företags (t.ex. Googles och Microsofts) tekniker.

Vi samlade ihop de tio bästa tipsen inför effektivt distansarbete och -studier!

På grund av coronaviruset har de flesta betydande sportligorna blivit pausade. Detta påverkar C More Total- och Sport- samt Viasat Kulta-, Urheilu-, Jalkapallo-, Jääkiekko- och Golf- kanalpaketens innehåll.

Från och med måndag 16.3 fokuserar vi på att betjäna våra kunder per telefon och via våra elektroniska kanaler samt begränsar hembesök.

Vi håller kundbetjäningspunkternas dörrar stängda tillsvidare och betjänar personligen endast vid oundvikliga tillfällen. Ring oss alltså först, så kommer vi vid behov överens om ett besök vid kundbetjäningspunkten. Även våra företagsförsäljare sköter kundkontakterna per telefon samt elektroniska kanaler, och kundtillfällen vi planerat för våren är inhiberade.

Montörerna fortsätter installera fiberanslutningar enligt överenskomna tidtabeller, men kom ihåg att hålla dig på tillräckligt avstånd från montören som kommer hem till dig. Övriga hembesök görs om det är fråga om en felsituation där besöket inte går att skjuta framåt. Vi vill påpeka att speciellt äldre personer noggrannt bör överväga om hembesöket verkligen är nödvändigt. Kom ihåg att ringa kundtjänsten och annullera ett redan bokat hembesök ifall du blir sjuk eller bara annars känner dig osäker. Montören kontaktar dig senare på nytt för att komma överens om en ny tid.

Med dessa förberedande åtgärder strävar vi efter att säkra kundernas förbindelser samt tjänsternas underhåll och funktionalitet även vid eskalering av virussituationen. Vi vill även förhindra spridningen av coronaviruset vidare. Flera av våra kunder har nu redan övergått till att huvudsakligen jobba på distans och vi förväntar oss att mängden ännu ökar, så fördelen med ett pålitligt och fungerande fibernät är nu ännu mera uppenbar.

Här hittar du våra kontaktuppgifter

Världens bästa sport och mycket mer på C More. Med ensamrätt visar C More hela Formel 1-säsongen från uppvärmningarna till den sista deltävlingen. Dessutom ser du de finländska förarnas onboard-kameror, depåsignalen och många fler godbitar i C More-streamingtjänsten. Till på köpet hittar du även världsomfattande toppsport, serier och filmer i C Mores utbud.

Hundraårsjubileet till ära publicerar vi månatligen blogginlägg som behandlar aktuella ämnen. Läs Henriks blogginlägg om kommunikation och samhällsansvar.

Fungerar din fiberanslutning på bästa möjliga sätt i egnahemshuset? Du får väl all nytta ur din linje? Även trådlöst?

Höj nu Fiberbredbandets hastighet till 500 MEGA!

Fiberbredband till kunder i bostadsbolag

Till nya kunder i bostadsbolag bjuder vi på öppningsavgiften, modemet och ordentliga hastigheter till ett förmånligt pris:

Fiberbredband 500M
endast 44,90 €/mån
Fiberbredband 300M endast 34,90 €/mån
Fiberbredband 100M endast 29,90 €/mån


Även nuvarande kunder kan höja hastigheten på sitt Fiberbredband enligt erbjudandet, eller förnya det nuvarande avtalet för att få ett uppdaterat modem, ifall det gamla inte stöder dessa hastigheter.

Erbjudandet gäller invånare i bostadsbolag med fiberanslutning och är i kraft t.o.m. 30.04.2020. Erbjudandet förutsätter 24 månaders avtal. Efter den tidsbundna perioden fortsätter avtalet att vara i kraft tillsvidare enligt gällande tariff.

BESTÄLL

 

Har ditt husbolag Bolagsbredband till varje lägenhet?

Höj hastigheten i din lägenhet till 100 mega superförmånligt - endast 9,90 €/mån!

Erbjudandet gäller invånare i bostadsbolag med Bolagsbredband (10M eller 50M) och är i kraft t.o.m. 30.04.2020. Erbjudandet förutsätter 24 månaders avtal. Efter den tidsbundna perioden fortsätter avtalet att vara i kraft tillsvidare enligt gällande tariff.

BESTÄLL

Öppningsavgift
45,00 €  
Fiberterminal/Modem 110,00 €   
Fiberterminal/Modem 139,00 €  I bolag med maxhastighet 300M
     
Fiberbredband och normalpris Maxhastighet Variationsintervall
Fiberbredband 500M - 54,90 €/mån
500/200 Mbit/s 350-500/140-200 Mbit/s
Fiberbredband 300M - 44,90 €/mån
300/100 Mbit/s 210-300/70-100 Mbit/s
Fiberbredband 100M - 36,90 €/mån
100/100 Mbit/s 70-100/70-100 Mbit/s
     
Bolagsbredband och normalpris Maxhastighet Variationsintervall
10M + 90M tilläggshastighet - 14,90 €/mån 100/100 Mbit/s 70-100/70-100 Mbit/s
50M + 50M tilläggshastighet - 9,90 €/mån 100/100 Mbit/s 70-100/70-100 Mbit/s

I år fyller Karis Telefon otroliga 100 år. Jubileet till ära ger vi en rabatt på 100 euro när du beställer en ny fiberanslutning. 

BESTÄLL