Karis Telefonaktiebolag grundades 26.10.1920, som resultat av att den uselt skötta telefonverksamheten redan under en länge tid orsakat missnöje bland både industrins representanter och andra användare.

Invånarna samt representanter från både Billnäs Ab och Fiskars Ab grundade bolaget för att utveckla ägarkundernas telefoni, inte för att maximera vinst och dividender. På så sätt tog de ansvar samt främjade det lokala samhällets infrastruktur i form av fungerande telekommunikation.

Fungerande kommunikation i byarna och på landsbygden

Bolagets uppgift har knappt förändrats under hundra år. Fortfarande tar bolaget ansvar för sina aktieabonnenters grundläggande kommunikationsbehov såväl i centrum som ute på landsbygden. Det gamla kopparnätet med anor från 1900-talets början, kommer helt och hållet så småningom att slutligen ha ersatts med optisk fiber. Som bäst når fibern ända fram till användaren och fungerar utöver det som bas och rotsystem för alla former av trådlösa lösningar.

Hela Västnyland gynnas av fiber

Bolagets ägarkunder är idag utspridda i Hangö, Raseborg, Ingå och Sjundeå. På hela detta område kommer vårt fiberoptiska kommunikationsnät under en lång tid framöver att utgöra stommen för all slags kommunikation.

Karis Telefons grundroll som samhällsutvecklare ser ut att fortsätta oförändrad långt in i framtiden. Nya tekniska innovationer kommer att implementeras som en del av infrastrukturen vi skapat, så länge det uppfattas vettigt med hänsyn till aktieägare och omkringliggande samhälle.

Med stolthet kan vi även konstatera att vi sysselsätter ett femtiotal västnylänningar samt betjänar lokalt och rättvist på kundernas egna språk. Det är lätt att närma sig vårt bolag, som är en sakkunnig och livligt rask hundraåring!

Vi känner vårt ansvar och vill fortsättningsvis utveckla bygden och dess livskraft.


Karis Telefon Ab
Henrik Ekblom
verkställande direktör

Fungerar din fiberanslutning på bästa möjliga sätt i egnahemshuset? Du får väl all nytta ur din linje? Även trådlöst?

Höj nu Fiberbredbandets hastighet till 500 MEGA!

Fiberbredband till kunder i bostadsbolag

Till nya kunder i bostadsbolag bjuder vi på öppningsavgiften, modemet och ordentliga hastigheter till ett förmånligt pris:

Fiberbredband 500M
endast 44,90 €/mån
Fiberbredband 300M endast 34,90 €/mån
Fiberbredband 100M endast 29,90 €/mån


Även nuvarande kunder kan höja hastigheten på sitt Fiberbredband enligt erbjudandet, eller förnya det nuvarande avtalet för att få ett uppdaterat modem, ifall det gamla inte stöder dessa hastigheter.

Erbjudandet gäller invånare i bostadsbolag med fiberanslutning och är i kraft t.o.m. 30.04.2020. Erbjudandet förutsätter 24 månaders avtal. Efter den tidsbundna perioden fortsätter avtalet att vara i kraft tillsvidare enligt gällande tariff.

BESTÄLL

 

Har husbolaget Bolagsbredband till varje lägenhet?

Höj hastigheten till 100 mega superförmånligt - endast 9,90 €/mån!

Erbjudandet gäller invånare i bostadsbolag med Bolagsbredband (10M eller 50M) och är i kraft t.o.m. 30.04.2020. Erbjudandet förutsätter 24 månaders avtal. Efter den tidsbundna perioden fortsätter avtalet att vara i kraft tillsvidare enligt gällande tariff.

BESTÄLL

Öppningsavgift
45,00 €  
Fiberterminal/Modem 110,00 €   
Fiberterminal/Modem 139,00 €  I bolag med maxhastighet 300M
     
Fiberbredband och normalpris Maxhastighet Variationsintervall
Fiberbredband 500M - 54,90 €/mån
500/200 Mbit/s 350-500/140-200 Mbit/s
Fiberbredband 300M - 44,90 €/mån
300/100 Mbit/s 210-300/70-100 Mbit/s
Fiberbredband 100M - 36,90 €/mån
100/100 Mbit/s 70-100/70-100 Mbit/s
     
Bolagsbredband och normalpris Maxhastighet Variationsintervall
10M + 90M tilläggshastighet - 14,90 €/mån 100/100 Mbit/s 70-100/70-100 Mbit/s
50M + 50M tilläggshastighet - 9,90 €/mån 100/100 Mbit/s 70-100/70-100 Mbit/s

I år fyller Karis Telefon otroliga 100 år. Jubileet till ära ger vi en rabatt på 100 euro när du beställer en ny fiberanslutning. 

BESTÄLL

Det bästa sättet att bekanta sig med ett kanalpaket är naturligtvis genom ett erbjudande! Här hittar du alla aktuella kanalpaketserbjudanden.

Under det gångna decenniet har vi gjort en stark satsning på fiberbyggande på vårt verksamhetsområde, under hela det gångna århundradet har vi fokuserat på förbindelser. Kommunikationsmöjligheter har erbjudits för lokala invånare, företag och samfund. Även i år fortsätter vi ihärdigt vårt arbete, men firar också vår hundraåriga historia! Vårt mål är fortfarande att utvidga fibernätet och att erbjuda er förstklassiga tjänster i minst hundra år till. 

I år kommer vi att ersätta anslutningarna i kopparnätet med fiber även på våra sista kopparområden. I både Snappertuna och Pojo står vi inför stora projekt i samarbete med Caruna och även på Karis centrumområde kommer vi att erbjuda förmånliga fiberanslutningar till kopparnätskunder. Alldeles nya fiberområden byggs i Ingå och Sjundeå, där stamkablar och en central förbereds som bäst. I Hangö har hela centrumområdet öppnats upp för beställningar och anslutningarna levereras under kommande grävsäsong.

Vi förväntar oss ett fartfyllt kommande decennium och önskar dig all lycka och framgång!

ps. Pricka in 23-24.10.2020 i kalendern redan nu, då firar vi!

Kanalen TRT World HD (356) har lagts till i utbudet och ses i fortsättningen för alla kunder som har tv-kort. Nyhetskanalen har ett fokus på nyheter med turkiskt perspektiv.

Kanalen VOX (370) är nu tillagd i Tyska-paketet och tas bort från L-paketet 11.2. Kanalen fokuserar på amerikanska dokumentärer och tv-serier med tyskt tal och textning.

Kanalen WILD TV (231) är nu tillagd i L-paketet och tas bort från Tyska-paketet 11.2. Wild TV tar det hurtiga friluftslivet till hemmets trygga vrå. Huvudteman på kanalen är bland annat fiske, jakt och vapen samt landskap och vandring. 

Trevliga tv-stunder! 

Östra Ingås vattenandelslag arrangerar en informationstillställning på Furuborg i Degerby lördagen den 1 februari 2020 kl. 12.00. I deras vatten- och avloppsprojekt kombineras även fiberbyggande till fastigheterna. Vår tekniska direktör Patrik Gustafsson är med på tillställningen. Välkommen att ställa dina frågor om fiber!

Samma kväll är Jonna och Laura från försäljningsteamet på plats i Fennia Arena i Sjundeå åtminstone kl. 16.45-19.45, då SIF möter Dicken dubbelt upp i både herrarnas FM-liga och damernas FM-serie. Kom på plats i god tid före matcherna eller dra oss i ärmen på pausen, så hinner du anmäla ditt fiberintresse eller beställa en anslutning, om du bor på årets byggområden vid Tegelbruksbacken, Brännmalmen eller Störsvik.

Viasat Urheilu -kanalen visas fritt från fredag 31.1 kl. 17.00 till måndag 3.2 kl. 8.00 på kanalplatserna 464 (HD) och 460 (SD). Det bjuds bland annat på på Premier League, NHL-hockey och NFL Super Bowl LIV.  Se veckoslutets livesändningar nedan.

Pressmeddelande 28.1.2020

Karis Telefons styrelse har utsett bolagets nuvarande tekniska direktör Patrik Gustafsson till ny verkställande direktör för Karis Telefon fr.o.m. 1.12.2020.

Patrik Gustafsson efterträder nuvarande verkställande direktör Henrik Ekblom som går i pension efter att ha innehaft VD-posten sedan 1996.

Karis Telefon Ab:s styrelse


Styrelseordförande Hans Siggberg och nya VD Patrik Gustafsson

Tilläggsuppgifter: Styrelseordförande Hans Siggberg, tel. 0500-472240

Karis Telefon är ledande leverantör av fiberbaserade dataöverföringstjänster i Västnyland. De årliga investeringarna i fibernätet uppgår till ca 2,5 milj. euro. Vårt arbete har placerat regionen bland de främsta vad gäller fibertillgänglighet i Finland. Företaget som ägs av sina abonnenter har verkat i snart 100 år, sysselsätter 26 experter och står på en stabil ekonomisk grund.