Räcker hastigheten till när du arbetar eller studerar på distans? Får du all nytta ur din linje, även trådlöst? 

Viasat Nature på kanalplats 495, är hela familjens naturkanal, som erbjuder högklassiga djur- och naturdokumentärer från när och fjärran. På Viasat Nature hittas nästan vad som helst, så länge det rör sig, krälar, simmar, flyger eller växer. Här ser du fascinerande dokumentärer dygnet runt.

Ålandskanalen är nu en HD-kanal. Kanalen tillhör basutbudet som syns för alla kabel-tv-kunder. Du hittar kanalen på kanalplats 74.

V sport urheilu -kanalen visas fritt för våra kabel-tv-kunder från fredag 5.2 kl. 16.00 till måndag 8.2 kl. 10.00. Veckoslutet bjuder på hockey, fotis och amerikansk fotboll. Missa inte Super Bowl! Gör en kanalsökning vid behov. 

Kanalplatser: 464 (HD) och 460 (SD). 

Från och med onsdag 3.2 betjänar vi våra kunder per telefon och via våra elektroniska kanaler samt begränsar hembesök.

Vi håller kundbetjäningspunkternas dörrar stängda tillsvidare och betjänar personligen endast vid oundvikliga tillfällen. Vi sköter endast nödvändiga ärenden på plats, ring oss alltså alltid först, så kommer vi överens om ett besök vid kundtjänstpunkten. Även våra företagsförsäljare sköter kundkontakterna per telefon samt elektroniska kanaler.

Montörerna fortsätter installera fiberanslutningar enligt överenskomna tidtabeller, men kom ihåg att hålla dig på tillräckligt avstånd från montören som kommer hem till dig. Övriga hembesök görs om det är fråga om en felsituation där besöket inte går att skjuta framåt. Vi vill påpeka att speciellt äldre personer noggrant bör överväga om hembesöket verkligen är nödvändigt. Kom ihåg att ringa kundtjänsten och annullera ett redan bokat hembesök ifall du blir sjuk eller bara annars känner dig osäker. Montören kontaktar dig senare på nytt för att komma överens om en ny tid.

Med dessa förberedande åtgärder strävar vi efter att säkra kundernas förbindelser samt tjänsternas underhåll och funktionalitet även vid eskalering av virussituationen. Vi vill även förhindra spridningen av coronaviruset vidare. Flera av våra kunder jobbar huvudsakligen på distans, så fördelen med ett pålitligt och fungerande fibernät är nu ännu mera uppenbar.

Här hittar du våra kontaktuppgifter

Månadens bonuskanal är Viasat Explore HD på kanalplats 491. Detta är kanalen för dig som gillar spänning och äventyr. Här ser du dokumentärfilmer om allt från vildmarksexpeditioner, kriminalfall och fascinerande människor, till skildringar av extrema natur- och väderförhållanden.

Fiberbredband till kunder i bostadsbolag

Till nya kunder i bostadsbolag bjuder vi på öppningsavgiften, modemet och fartfyllda hastigheter till ett förmånligt pris.

Med hänvisning till tvisten som under julen uppstod mellan upphovsrättsorganisationerna Kopiosto och Teosto samt FiCom och dess operatörsmedlemmar, kan vi till vår glädje meddela att en överenskommelse om distributionsvillkoren för vidaresändning av utländska tv-kanaler har gjorts och att de svensk-, estnisk-, tysk- och franskspråkiga kanalerna i vårt utbud fortsätter som vanligt i vårt nät.

FiComs nyhet gällande ärendet: Avtal om villkoren för vidaresändning av utländska tv-kanaler

Läs även nyheterna FiCom publicerade i slutet av förra året, där det berättas mer om situationen:

Konsumentombudsmannen, FiCom rf, Finnet rf, Traficom och operatörerna har förhandlat fram nya allmänna avtalsvillkor för de tjänster som erbjuds teleföretagens konsumentkunder. Avtalsvillkoren träder i kraft den 1 februari 2021.