Pressmeddelande 22.3.2023

Karis Telefon har tillsammans med Finnet-förbundet och andra aktörer inom optisk fiber räknat koldioxidavtrycket för optisk fiber. Uträkningen gjordes av undersökningsföretaget Green Carbon.

Enligt information från BBC kommer kanalerna BBC Brit (336) och BBC Earth (133) att upphöra från den nordiska distributionen den 16.4.2023, vilket innebär att de då upphör i vårt utbud. Kanalerna hör till M- och L-kanalpaketen.

Dessa prisändringar träder i kraft från och med idag 1.3.2023:

Månadens bonuskanal är TotoTV 6 på kanalplats 295. TotoTV-kanalerna bjuder hästsportsfantasten på över 600 direktsända trav. Förutom inhemsk travsport kan man följa med internationella trav och tävlingar världen över.

Den 1.3.2023 läggs följande kanaler till:

  • Kanal 10 -kanalen läggs till i Svenska-kanalpaketet på kanalplats 286. Ingen ändring i kanalpaketets pris. De Svenska-beställare som vill se på kanalen, måste möjligtvis göra en kanalsökning.

  • TotoTV 7 Extra -kanalen läggs till i Toto TV -kanalpaketet på kanalplats 296. Ingen ändring i kanalpaketets pris. De Toto TV-beställare som vill se på kanalen, måste möjligtvis göra en kanalsökning.

Viaplay Group har skaffat ensamrätt att sända MotoGP™ i Finland.

Årets FIM MotoGP™ -säsong kör i gång den 26.3 i Portugal. Säsongen innehåller 21 adrenalinfyllda tävlingar i 18 olika länder och avslutas med race i Valencia den 26.11.

Det nya sexårskontraktet stärker Viaplays position som ett motorsportshem i världsklass. Övriga motorsportsrättigheter som Viaplay har i Finland är Formula 1, 2 och 3, INDYCAR, NASCAR, Porsche Supercup, IMSA Series, Nürburgring 24 Hours, Ferrari Challenge och DTM. 

I Elisa Viihde Viaplay kommer vi årligen att se till och med 400 timmar av världens ledande motorcyklingsserie fram till år 2028. MotoGP har en väldigt bred, världsomfattande fanbas och grenen är väldigt populär också bland finländska motorsportsfans. 

Läs Viaplays pressmeddelande (på finska)

Istället för att användaren ska behöva ha olika appar, kommer alla funktioner att kombineras i en app.

Detta innebär att funktionerna i de skilda apparna SAFE, FREEDOME och ID PROTECTION kombineras till en och samma app: F-Secure Total. 

I och med denna ändring blir skyddandet av dina enheter, din förbindelse och dina personuppgifter ännu behändigare i fortsättningen.

Karis Telefon växer och vill särskilt utveckla B2B-försäljningen. Vi söker nu en kollega som är intresserad av tekniska lösningar, gillar en social och varierande arbetsmiljö samt besitter starka försäljaregenskaper.

NHK World Japan på kanalplats 359 är den japanska publik service -organisationens internationella tjänst. Kanalen erbjuder tittaren ett japanskt perspektiv på nyheter, kultur och traditioner.

V premium -kanalpaketets normalpris stiger från 39,95 €/mån till 44,95 €/mån.

Normalpriset på streamingtjänsten Elisa Viihde Viaplay Total stiger från 39,99 €/mån till 44,99 €/mån.

De nya prisen träder i kraft den 1.3.2023.