En ny version av mjukvaran är nu tillgänglig för Zhone 2727-modemet. Allt du behöver göra för att ladda ner den nyaste mjukvaran är att starta om modemet. 

En del användarspecifika inställningar som t.ex. adminkontots lösenord kan behöva ställas in på nytt efter uppdateringen.

Mer information om utrustning finns här. 

 • 17.9.2019 blir kanalen Deutsche Welle en HD-kanal. Samma kanalplats som förr.
 • 1.10.2019 blir MTV-kanalen (Music TV) ersatt av kanalen Paramount Network, som förutom MTV:s mest populära serier även visar filmer. Samma kanalplats som förr.
 • 1.10.2019 blir kanalen MTV Music ersatt av kanalen MTV. Kanalen finns att välja till Mix-kanalpaketen. MTV visar främst reality- och komediserier. Samma kanalplats som förr. 


Gör en kanalsökning om de nya kanalerna inte automatiskt kommer fram på din tv.

Vi börjar nedmonteringen av det gamla telefonnätet inom området på kartan från och med den 1.9.2019. Vår målsättning är att hela området ska vara uppstädat senast under vintern. Vi hoppas att invånarna på området har överseende med att entreprenören kommer att röra sig och jobba längs de gamla linjerna.

Vid praktiska frågor kontakta entreprenören på plats eller vår huvudentreprenör N3M. Kontaktperson på N3M är Kristoffer Lundström, 044 345 7252, kristoffer.lundstrom(at)n3m.fi.Du är hjärtligt välkommen att komma och diskutera fiber med oss, lördagen den tionde augusti enligt följande:

kl. 10–11.30 vid Rågö pumphus och
kl. 12–13.30 på Braxenvägens simstrand där Lillgårdarna firar sin Augustifest.

Vi utvidgar vårt fibernät i Höstnäs under nästa år och det gamla kopparnätets tjänster kommer att stängas 31.10.2020. Nu är det dags att säkerställa att det nya nätet når också din adress! Länk till evenemanget på Facebook. 

Kontaktuppgifter: Jonna Kankaanpää 044 744 4690, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I augusti kan du träffa oss både på Degerbydagen och Sjundeådagen. 

DEGERBYDAGEN
Tid: lördagen den 3.8 kl. 10-14.
Plats: Degerby centrum

Är din fastighet belägen på Östra Ingås vattenandelslags område? Sommaren 2018 byggde vi fibernät i centrum av Degerby och nu planerar vi att utvidga nätet i samarbete med det nya vattenandelslaget. På plats kan du förhandsbeställa en fiberanslutning till din fastighet på Östra Ingås vattenandelslags område. Läs mer om projektet här


SJUNDEÅDAGEN
Tid: lördagen den 31.8. kl. 10-14.
Plats: Sjundeå svenska skola

Har du behov av en snabb, stabil och säker internetanslutning som säkert räcker till även i framtiden? Det tror vi! Vi är på plats på Sjundeådagen för att svara på dina frågor. Mer information kommer närmare. 


Kom gärna och diskutera med oss!

C More bjuder på massvis med toppunderhållning under hela sommaren!

 • Semesterfavoriterna från nuvarande programutbud är Vida, Riviera, Younger, Sunnuntailounas som kommer i slutet av juli, samt Sweetbitter och den svenska originalserien Fartblinda.
 • I filmutbudet lyfter vi fram Dunkirk, Mile 22, Geostorm, Viktoria och Abdul, samt Swingers, som hade premiär 30.6.
 • För barnen bjuder C More på The Lego Movie, Happyfeet 1 & 2, den danska filmen Iqbal & den indiske juvel, Lego Ninjago och den norska filmen Karsten och Petra på skattejakt.
 • Guldkornen denna vecka: Moto GP i Tyskland, Diamond League i Lausanne, Golf GPA Tour, dokumentären Maria by Callas, Lego filmen, Happy Feet 1 & 2.
 • Bästa sporten under sommaren: Formel1, deltävlingar i friidrottens Diamond League och US Outdoor Championships.

Sportutbudet på Viasat och Viaplay blir inte en gnutta sämre ens i juli!

 • Bland fotbollen utlovas bland annat Copa Americas playoffs, Premier Leagues Asia Trophy, Audi Cup och Liverpools träningsmatcher. Som kronan på verket börjar den belgiska ligans säsong redan 26.7.
 • Golfutbudet i juli består av turneringen The Open Champonship, World Golf Championships Invitational-turnering samt självklart tävlingar i European Tour och LPGA Tour.
 • Bland filmpremiärerna har vi Disneys Nötknäpparen och de fyra världarna samt Venom, som baserar sig på Marvel Comics seriefigur. Är du på jakt efter spänning? Det erbjuds i filmerna A Simple Favor och The Equalizer 2.
 • Guldkornen denna vecka: Nötknäpparen och de fyra världarna, Colette, Slender Man, Copa America 2019, LPGA Tour Thornberry Creek Classic, European Tour Dubai Irish Open, och darts US Masters.
 • Visst kommer du ihåg, att du som beställer på Viasats idrottsinnehåll automatiskt ser Viaplay Total fram till 31.7.2019. Aktivera Viaplay direkt!BESTÄLL C MORE | BESTÄLL VIASAT &/ VIAPLAY

SuomiAreenaTV-kanalen får en fortsättning och kommer att sändas även i sommar. Kanalens sändningar börjar en vecka innan evenemanget, som i år ordnas 15 – 19.7.2019 i Björneborg. Temat för i år är framtidens kunnande och innovationer. Evenemanget erbjuder de bästa utsikterna för finländsk samhällelig diskussion.

Bland talarna i år har vi bland andra president Tarja Halonen, äventyraren Riku Rantala och företagaren Peter Vesterbacka, samt några journalister och inhemska youtubers. Tal kommer även hållas av Jenni Haukio, Mark Levengood och flera politiker, så som statsminister Antti Rinne, justitieminister Anna-Maja Henriksson, undervisningsminister Li Andersson och ministern för nordiskt samarbete och jämställdhet: Thomas Blomqvist.

Kanalplats: 265.

Vi håller stängt på midsommarafton 21.6. Trevlig midsommar! 

Karis Telefon deltar i skapandet av husbyggarens drömläge i Ingå kommun genom att donera en fiberanslutning till tomten som auktioneras ut på den kommande Ingådagen. Även en fiberanslutning kan budas hem i välgörenhetsauktionen. 

På Ingådagen lördagen den 29.6.2019 förrättar auktionskejsaren Aki Palsanmäki en auktion där huvudobjektet är en småhustomt i ett naturskönt lantligt bostadsområde, bara ett stenkast från kyrkbyn och den goda servicen i Ingå. Karis Telefon donerar en fiberanslutning till tomten och lovar att köparen får sitt nybygge anslutet till fibernätet tills det skedet, då huset är inflyttningsklart. Mer information angående själva tomtauktionen hittas på Ingå kommuns hemsidor.

Palsanmäki kommer även att hålla i trådarna för en välgörenhetsauktion, i vilken en fiberanslutning från Karis Telefon auktioneras ut. Anslutningens startpris är 200 € och alla intäkter som överstiger den summan går till förbättring av förutsättningarna för barn och ungas fritidsverksamheter i Ingå.

Fiberanslutningen som auktioneras ut kan levereras till ett egnahemshus eller parhus på alla färdigt byggda fiberområden samt årets byggområden. Ifall huset är beläget på ett sådant område, sker leveransen av anslutningen under detta år. Även fastighetsägare på centrumområdena i Ingå och Sjundeå kan delta i auktionen. Se mer exakt gräns på kartorna nedan. Ifall fastigheten är belägen på ett område där byggnadsarbetena ännu inte påbörjats, sker leveransen senast i slutet av nästa år.

Tillgängligheten rekommenderas att kontrollera redan i förskott, genom att skriva in den egna adressen i sökfältet, genom att kontakta kundbetjäningen eller genom att komma förbi och diskutera vid plats A08 på Ingådagen.

Efter avslutade auktioner kommer Karis Telefon överens om de praktiska detaljerna tillsammans med de nya ägarna till fiberanslutningarna. Tomtköparen gräver ner ett rör ut till gatan från husets tekniska utrymme i samband med andra infragrävningar på tomten. Karis Telefon gräver eller drar fibern fram till huset för personen som gav det högsta budet för fiberanslutningen. Därefter installeras modemet i det tekniska utrymmet eller på ett annat passande ställe, enligt Karis Telefons leveransvillkor och leveranspraxis. Det interna nätet förblir husägarens ansvar.

Vi önskar alla som deltar i budgivningen ett stort lycka till!

Tilläggsuppgifter
Försäljnings- och marknadsföringschef Jonna Kankaanpää 044 744 4690, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

På Ingådagen lördagen den 29.6.2019 befinner vi oss på torgplats A08, kom gärna och diskutera ifall det är något du funderar på, så som fiberanslutningens fördelar, tillgänglighet eller planerade tidtabell för just din adress!

Vi deltar i skapandet av husbyggarens drömläge genom att DONERA EN FIBERANSLUTNING till tomten som auktioneras ut på Ingådagen.