Våren 2020 publicerade jag ett blogginlägg om Karis Telefons arbete för klimat och miljö. COVID-19-fenomenet var då ännu rätt så nytt, och om den kommande Ukrainakrisen var vi alla lyckligt ovetande.

Nu lever vi i en helt annorlunda värld. Sättet att arbeta har förändrats för många, COVID-19 har mer eller mindre kommit för att stanna, och kriget i Ukraina har bland annat förorsakat en energikris som vi alla är smärtsamt medvetna om. Utöver detta har det allmänna säkerhetsläget skärpts, inte minst vad gäller olika typer av cybersäkerhetshot som i allra högsta grad även berör oss.

I turbulenta tider är det nästan alltid till fördel att tänka långsiktigt. Karis Telefon har under sin 102-åriga existens sett många olika kriser. Hur ser vardagen då ut inom Karis Telefon idag? Hur anpassar vi oss till den rådande situationen, och hur påverkar det dig som kund?

Med en laggande och långsam nätverksanslutning strular tjänsterna och allt man ser är cirkeln som visas då tjänsten försöker laddas upp. Men vad vet man egentligen om detta fenomen?

I den här artikeln presenteras fakta om de nätverksstörningar finländare upplever.

Med fiber har varje kund en egen anslutning fram till sitt egnahemshus. Fiberns kapacitet är näst intill obegränsad vad gäller kabeln, så grannarnas nätaktivitet påverkar inte förbindelsen så som den gör för anslutningarna i mobilnätet.

Vad bör man ta i beaktande gällande nätet, när man bygger eller renoverar ett hus? Kom ihåg anslutningsbehovet både vid ute- och innearbeten. Vi har samlat ihop de bästa tipsen för byggaren och renoveraren.

Hundraårsjubileet till ära publicerar vi kontinuerligt blogginlägg som behandlar aktuella ämnen. Läs Johans blogginlägg om cybersäkerhet.

Hundraårsjubileet till ära publicerar vi kontinuerligt blogginlägg som behandlar aktuella ämnen. Läs Jeanettes blogginlägg om stugan och semester.

Hundraårsjubileet till ära publicerar vi kontinuerligt blogginlägg som behandlar aktuella ämnen. Läs Jonnas blogginlägg om naturen. 

Hundraårsjubileet till ära publicerar vi kontinuerligt blogginlägg som behandlar aktuella ämnen. Läs Annas blogginlägg om hemmet.

Hundraårsjubileet till ära publicerar vi kontinuerligt blogginlägg som behandlar aktuella ämnen. Läs Patriks blogginlägg om miljöfrågor.

Hundraårsjubileet till ära publicerar vi kontinuerligt blogginlägg som behandlar aktuella ämnen. Läs Henriks blogginlägg om kommunikation och samhällsansvar.