Hei iloinen inkoolainen, olet muutaman klikkauksen päässä vielä isommasta riemusta!

Sinulla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus saada itsellesi kaikista ympäristöystävällisin ja ylivoimaisesti nopein nettiyhteys – ja vielä kohtuulliseen hintaan!

Tällä sivulla kerromme kaksivuotisesta projektista, jonka tarkoituksena on tarjota mahdollisimman monelle inkoolaiselle mahdollisuus liittää kiinteistönsä valokuituverkkoon. Sivua päivitetään projektin edetessä.

Niin EU kuin Inkoon kuntakin avustavat sinua hankkimaan varman ja supernopean yhteyden maailmalle – ja voit myös hakea verottajalta kotitalousvähennystä!

Osallistu tähän ainutlaatuiseen projektiin tilaamalla oma liittymäsi viimeistään 31.3.2024. Ja se on nyt tai ei koskaan – kuituliittymät näillä edullisilla ehdoilla voidaan taata vain omansa maaliskuun loppuun mennessä tilanneille.

TILAA KUITULIITTYMÄ

Tärkeä tiedote tiekunnille!

Kuituverkon suunnittelu Inkoon maaseudulle on aloitettu!

Maastosuunnittelijamme tulevat ottamaan yhteyttä alueen tiekuntiin sopiakseen kaivuureiteistä.

Emme valitettavasti ehdi olemaan yhteydessä kaikkiin projektialueen tiekuntiin ennen tulevia vuosikokouksia, joten pyytäisimme tiekuntia käsittelemään tulevat kaapelien sijoitustarpeemme alueelleen seuraavasti:

 1. Kirjatkaa kuituverkon rakentaminen käsiteltäväksi kohdaksi vuosikokouksenne esityslistaan.

 2. Keskustelkaa ja sopikaa suuntaviivat kuitukaapelien sijoittamiselle tiekuntanne hallinnoimalle tiealueelle ottaen huomioon ojarummut, muut rajoitteet ja toiveet. Tiealueen ulkopuolelle sijoitettavista kaapeleista ja niiden reiteistä keskustelemme erikseen kyseisten kiinteistöjen omistajien kanssa.

 3. Valtuuttakaa tiekunnan edustaja sopimaan ja hyväksymään kaapeleiden kaivuu ja sijoittaminen tiealueelle.

 

Infotilaisuudet etänä

Etkö ehtinyt aiempiin infotilaisuuksiin? Ei hätää, maaliskuussa järjestämme vielä kaksi infotilaisuutta etänä. Linkki tapaamiseen julkaistaan tällä sivulla viimeistään samana päivänä. Tervetuloa mukaan!

 • Torstaina 21.3. klo 18-19
 • Keskiviikkona 27.3. klo 13-14

Infomateriaali

Tästä voit avata tai tallentaa itsellesi saman esitteen, joka on jaettu postilaatikkoihin tukialueella.

Infoesite


 

Tietoa projektista

Mitä?

 • Inkoon kunta ja Karjaan Puhelin tekevät yhteistyötä ja mahdollistavat EU-tuella nopeat valokuituyhteydet Inkoon maaseudulle.

 • Tavoitteena on tarjota kuituverkkoa Inkoon manneralueelle niiltä osin, joille kuituverkkoa ei vielä ole rakennettu tai joille verkko todennäköisesti ei markkinaehtoisesti toteutuisi. Alueella sijaitsee noin 1500 kiinteistöä.

Miksi?

 • Aloitteen projektista teki Inkoon kunta, joka haluaa varmistaa kaikille kuntalaisille samat mahdollisuudet kuituverkkoon asuinpaikasta riippumatta.

 • Mahdollistamalla kuituverkon rakentaminen tarjotaan kaikille manneralueen asukkaille ja kiinteistönomistajille mahdollisuus pysyä mukana teknologian kehityksessä.

 • Valokuituverkko ja -liittymä edistää m.m. etätyötä ja on yhä tärkeämpi tekijä asuinpaikkaa päätettäessä.

Hinta

 • Kuituliittymän hinta projektialueella on 1800 €, jonka voit maksaa kerralla tai osissa.

 • Kotiin asennettavat päätelaitteet maksavat 249 €. Päätelaitteet tarvitaan, jotta palvelut toimivat. Vastaavat voit toki hankkia myös itse muualta.

 • Omistaja-asiakkaamme omistavat koko yhtiömme – kuituliittymän käyttö edellyttää, että omistat Karjaan Puhelimen osakekirjan. Osakekirjan voit ostaa hintaan 200 €.

 • Liittymän kokonaishinta kaivuineen, asennuksineen ja päätelaitteineen sekä osakekirjoineen on siis 2249 €. Lue lisää normaaliasennuksesta.

 • Kotitalousvähennykseen verotuksessa oikeuttavan työn osuus on 1127 €.

Aikataulu

 • Liittymämyynti jatkuu 31.3.2024 asti.

 • Projekti toteutetaan vuosien 2024–2025 aikana.

 • Runkokaapeleita ryhdytään kaivamaan pääteiden varsille heti kevään koittaessa.

 • Pienempien teiden varsia seuraavia kaapeleita lähdetään suunnittelemaan välittömästi maaliskuussa päättyvän myyntiajan jälkeen.

 • Alueen kiinteistön- ja maanomistajien, tiekuntien sekä urakoitsijoidemme välinen yhteistyö on avainasemassa, jotta liittymät saadaan toimitettua tiukan aikataulun puitteissa. Pidämme peukkuja sujuvan yhteistyön puolesta.

Kuinka tilaus etenee tilaajan näkökulmasta?

 1. Kirjoitat osoitteesi hakukenttään ja tilaat viimeistään 31.3.2024. Lähetäthän meille sähköpostia, jos osoitteesi puuttuu tilaussivulta tai on virheellinen. 

 2. Huhtikuussa 2024 suunnittelemme, missä järjestyksessä verkko rakennetaan.

 3. Saat sähköpostia, kun projekti aloitetaan alueellasi.

 4. Saat laskun osakekirjasta.

 5. Saat sähköpostia, kun verkonrakennus alkaa alueellasi.

 6. Jos olet tilannut etukäteisselvityksen, asentaja soittaa sinulle sopiakseen ajankohdasta.

 7. Saat sähköpostia, kun pihatyöt alkavat alueellasi.

 8. Urakoitsijamme soittaa sinulle sopiakseen tonttisi pihatöistä.

 9. Pihatyöt tontillasi (usein pihakaivuu).

 10. Saat sähköpostia, kun tilaajien kotiasennukset alkavat alueellasi. 

 11. Asentaja soittaa sinulle sopiakseen asennusajankohdasta.

 12. Asennus kodissasi.

 13. Asennuksen jälkeen saat laskun liittymismaksusta (koko summa tai ensimmäinen osamaksu) sekä ohjeet kotitalousvähennyksen hakuun.

 

Miksi valokuitu?

 • Kuidulla saat luotettavan, nopean ja edullisen netin, joka kattaa koko perheen tarpeet – Etätyö sujuu tehokkaasti samaan aikaan, kun muu perhe striimaa ja pelaa netissä.

 • Helpottaa arkea, lisää asumismukavuutta ja nostaa kotisi arvoa. Nykyään kuituliittymä on myyntivaltti taloa myytäessä.

 • Sujuva yhteys kaikkiin maailman verkkopalveluihin, kuidulla striimit ei lagaa.

 • Kertainvestoinnilla rajattomasti kapasiteettia myös tulevaisuuden tarpeisiin.

 • Ylivoimainen vaihtoehto myös kaikille tuleville mobiilisukupolville.

 • Finnet-liiton loppuvuodesta 2022 teettämän kuluttajatutkimuksen mukaan suomalaisista valokuidun käyttäjistä 95 prosenttia on tyytyväisiä kotinsa internetyhteyteen. Mobiilinetin käyttäjistä tyytyväisiä on vain 47 prosenttia.

Mitä palveluita saan Karjaan Puhelimelta?

 • Kuitukaista (nettiyhteys) aina 1000 Mbit/s saakka, ja tulevaisuudessa saman kaapelin kautta voidaan toimittaa vielä moninkertaisesti nopeampiakin liittymiä. Vapaa-ajanasukkaille olemme räätälöineet Kesäkuitu-palvelun, joka on käytössä vain vuoden kesäpuoliskolla sekä Sesonkikuidun, jonka nopeus ja hinta muuttuu kausittan kaksi kertaa vuodessa.

 • Kaapeli-tv laajalla kotimaisella kanavatarjonnalla sopii perinteisemmälle television katsojalle. Kaapeli-tv-palvelun lisäksi voit hankkia TV-kortin (sisältää muutaman kanavan), jolle voit tilata haluamasi maksukanavat (esim. ruotsalaiset kanavat). Tiettyihin kanavapaketteihin kuuluu myös vastaava suoratoistopalvelu.

 • IPTV on Kuitukaistan kautta toimitettava moderni televisiopalvelu, joka sopii sinulle, joka haluat joustavan viihdepalvelun, jota voit muokata omiin tarpeisiisi sopivaksi. Peruspakettien lisäksi sinulla on mahdollisuus tilata maksukanavia sekä älykkäitä lisätoimintoja kuten tallennus ja mobiili-iptv. Tämä palvelu ei rajoitu vain kotiisi, vaan voit katsoa sisältöjä myös mökillä, asuntoautossa, veneessä tai missä ikinä kuljetkin.

 • F-Securen kattava tietoturva pitää huolen turvallisuudestasi verkossa. Keskiössä ovat varmuus, salaus ja tietosuoja.

 • Asiakkaamme saavat Västra Nyland -lehden digitaalisen version VN Digital erittäin edullisesti kauttamme!

  KUITUKAISTA KAAPELI-TV IPTV TIETOTURVA VN DIGITAL

Miksi Karjaan Puhelin?

 • Olemme Inkoon paikallinen kuitutoimittaja ja teemme töitä elinvoimaisen kotiseudun puolesta.

 • Apu on lähellä – tervetuloa käymään palvelupisteessämme Karjaalla! Lisäksi olemme mahdollisissa ongelmatilanteissa nopeasti paikalla – ihan kotonasi saakka. 

 • Meidän kolmikielistä asiakaspalvelua on kehuttu mahtavaksi! Vastaamme puheluusi nopeasti: keskimääräinen vastausaikamme on 12 sekuntia. 

 • Mielestämme on vain eduksi, että nettiyhteydestä vastaa sama taho, joka ylläpitää myös alueen fyysistä verkkoa. Lue blogikirjoituksemme ns. avoimista verkoista.

 • Asiakkaat omistavat yhtiömme, meillä ei ole yhtäkään suuromistajaa.

 • Haluamme tuoda seudullemme ja osakkeenomistaja-asiakkaillemme lisäarvoa tarjoamalla tietoverkkoinfrastruktuuria, monipuolisia palveluja, osaamista sekä työpaikkoja.

 • Olemme rakentaneet valokuituverkkoa vuodesta 2008 lähtien, eli meillä on yli viidentoista vuoden kokemus kuiturakentamisesta. Yritys on perustettu 1920, jolloin kupariverkon rakentaminen on alkanut. Vuosien varrella olemme myös ehtineet rakentaa kaapeliverkkoa. Meillä on yli sadan vuoden kokemus verkonrakennuksesta.

 

Lisää

Uutinen 6.2.2024: N3M Power Oy Ab on valittu Inkoo-projektin pääurakoitsijaksi

Uutinen 27.12.2023: Vihreää valoa valokuidulle koko Inkoon kunnan manneralueelle

Mediatiedote 24.10.2023: Valokuitua koko Inkoon kunnan manneralueelle

 

TILAA KUITULIITTYMÄ


Asiakaspalvelumme vastaa iloisesti kysymyksiisi, tästä löydät yhteystiedot.