Nyt on aika ottaa palvelut käyttöön!

 

DZS 2425-kuitupäätelaite ja Genexis Pulse EX600-wifilähetin

DZS 2425 ja Genexis Pulse EX600

Avaa käyttöohjeet

DZS 2425-kuitupäätelaite ja Ubiquiti Unifi Wi-Fi-wifilähetin 

Kuitukaista

Kun asentajamme on käynyt paikan päällä ja kuitupäätelaite asennettu, on Kuitukaista valmis käytettäväksi.

Voit ottaa laajakaistan käyttöön kytkemällä oman laitteesi kuitupäätelaitteeseen joko langattomasti tai kaapelilla. Asennukseen kuuluu oletuksena UniFi WLAN -tukiasema, johon laitteet kytketään langattomasti.

Laitteiden kytkeminen kaapelilla (Ethernet)

Kytkemällä laitteesi verkkoon Ethernet-kaapelilla saat parhaiten käyttöösi Kuitukaistan maksiminopeuden. Suosittelemme Ethernet-kaapelin käyttöä aina kun se on mahdollista.

Mikäli talossa on Ethernet-kaapelointi (oletuksena uudemissa taloissa) suosittelemme kuitupäätelaitteen asentamista ns. talojakamoon. Talojakamosta on sitten helppo kytkeä verkko eteenpäin niihin talon seinäpistokkeisiin, johon haluat kytkeä laitteita kaapelilla.

Ethernet-kaapeleiden asennus ja muut sisäverkkotyöt eivät sisälly kuituliittymän hintaan. Lue lisää sisäverkosta ja ota tarvittaessa yhteyttä paikalliseen sähköasentajaan. Lue myös tarjoamastamme etukäteisselvityksestä.

Laitteiden kytkeminen langattomasti (WLAN)

Kuituliittymä toimitetaan oletuksena UniFi WLAN -tukiasemalla, jolla voit kytkeä laitteesi langattomasti verkkoon.

Langattoman verkon nimi ja salasana kirjataan kuituasennuksen yhteydessä kuitupäätelaitteeseen.

Kytke laitteesi oikeaan langattomaan verkkoon ja kirjoita salasana (WPA-avain). Huomaa että salasana voi sisältää sekä numeroita että isoja ja pieniä kirjaimia. Salasana on kirjoitettava täsmälleen niin kuin kuitupäätelaitteeseen on merkitty.

UniFi -langattoman verkon nimi alkaa tavallisesti ”UniFi-”.

Salasanan voi tarvittaessa vaihtaa soittamalla asiakaspalveluumme, tai vaihtoehtoisesti seuraamalla valmistajan verkkosivuilla olevia ohjeita tukiasemien omasta paikallisesta hallinnasta.

Muista, että langattoman verkon siirtonopeus vaihtelee, se on riippuvainen monesta eri tekijästä ja on mahdollista ettet saavuta Kuitukaista-palvelun maksiminopeutta langattomasti. Tavallisimmat siirtonopeuteen vaikuttavat tekijät ovat

  1. tietokoneesi tukema WLAN-standardi: 802.11 g/n/ac
  2. langatonta signaalia häiritsevät esteet, vältä esim. UniFi:n sijoittamista kaappiin. Yritä sijoittaa tukiasema mahdollisimman ylös seinälle tai kattoon parempaa langatonta kuuluvuutta varten.
  3. UniFi:n ja laitteesi välinen etäisyys
  4. muut langattomat verkot lähettyvillä (verkot voivat häiritä toisiaan)

Asentaja auttaa kuidun kotiasennuksen yhteydessä sinua UniFi-tukiaseman käyttöönotossa. Hän kytkee sen alustavasti lähelle kuitupäätelaitetta, mistä sinun on helppo myöhemmin siirtää se parempaan paikkaan talossasi. Myös useamman UniFi-tukiaseman kytkentä on helppoa, mikäli tarvitset parempaa WLAN-verkon kattavuutta ja suorituskykyä.


Kaapeli-tv

Kuituliittymäsi mahdollistaa myös Kaapeli-tv-lisäpalvelumme. Kaapeli-tv-lisäpalvelumme perustuu DVB-C-kaapeli-tv-standardiin. Mikäli nykyinen digivastaanottimesi (televisio tai digiboksi) on liitetty perinteiseen antenniin (DVB-T-standardi) tulee sinun tarkistaa, että vastaanottimesi tukee myös DVB-C-standardia tai hankkia sellainen vastaanotin.

Kun kuitupäätelaite sijoitetaan television tai digiboksin viereen, on palvelun kytkeminen erittäin yksinkertaista: antennijohto kytketään päätelaitteen RF-ulostulosta television tai digiboksin antenniliitäntään. Suosittelemme kuitenkin signaalin jakamista useampaan pistokkeeseen tai vastaanottimeen (ns. splitterin tai tabin avulla) koska signaali voi muutoin olla liian vahva vastaanottimellesi.

Mikäli taloudessasi on useampi televisio, on talossasi todennäköisesti sisäinen antenniverkko. Tällöin käyttöönotto tapahtuu yksinkertaisimmin kytkemällä antennijohto kuitupäätelaitteen RF-ulostulosta olemassa olevaan antennijakamoon (antennikaapeli kytketään pois). Saatat tarvita tähän auktorisoidun tv-asentajan apua, nämä kustannukset eivät sisälly kuituliittymän hintaan.

Kun vastaanotin on kytketty verkkoon saat kanavat näkyviin palauttamalla vastaanottimen tehdasasetukset sekä suorittamalla uuden kanavahaun. Maksukanavia varten tarvitset tv-kortin, joka on haettavissa asiakaspalvelupisteistämme tai jälleenmyyjiltämme. Mikäli vastaanottimesi tukee HD-lähetyksiä, tulee TV-kortti linkittää yhteen vastaanottimesi (digiboksin tai kortinlukijan) kanssa.