Julkaisemme satavuotisjuhlavuotemme kunniaksi blogipostauksia ajankohtaisista aiheista. Lue Jeanetten blogipostaus mökistä ja lomasta.

Ajatella, että vuonna 2020..

..saisin kokea ensimmäisen lomani omalla mökillä! Se tuntuu vieläkin epätodelliselta. Olen erittäin kiitollinen siitä, että minulla on paikka mihin mennä, kun Covid-19 tuli ja käänsi elämämme ylösalaisin.

Talvi ja kesä meni siivotessa, remontoidessa ja maalatessa, jotta saisimme mökistämme enemmän meidän näköisemme. Koska loman tullessa aiomme nauttia ja silloin ei tehdä töitä. En halunnut uskoa, että kesämökki tarkoittaisi pelkästään lisää töitä, mutta olinko väärässä? Tämän halusin selvittää. Miten kävisi minulle ja perheelleni? Minunhan on vaikea istua paikoillani.

Loman ja kesähelteiden alettua ei minulla ollut ongelmia nauttia rauhallisista päivistä rannalla, saunomisesta ja veneretkistä saaristossa. Kaiken tämän jakaminen perheen ja ystävien kanssa oli parasta!

Mukavuuksia ja aikaa kokemuksille

Mitä tehdä kesämökillä? Metsässä ja saaristossa on loputtomasti tutkittavaa. Pysähdy ja kuuntele lintujen laulua, katso kun metsähiiri juoksee polkua pitkin. Seuraa miten rastas rakentaa pesän saunan katon alle, miten sen poikaset kuoriutuvat ja myöhemmin lentävät pesästä. Luonto tarjoaa loputtomasti ohjelmaa, kunhan pysähdyt ja seuraat mitä ympärilläsi tapahtuu.

Mitä kesämökillä tehtiin ennen vanhaan? Luulisin, että silloin kalastettiin, uitiin ja tehtiin yhtä ja toista pihalla. Hyvin samoja asioita kuin nykyään. Luulen tosin, että nykyään halutaan enemmän mukavuuksia ja aikaa kokemuksille. Mökille saavuttaessa voi hiljentää tahtia ja jättää stressin taakseen. Asioita, joita ei yleensä kotona ehtisi tehdä, tehdään nyt yhdessä. Minulle yksi päivän parhaista hetkistä on aamu ja hyvä aamupala terassilla ilman kiirettä – silloin tietää, että on loma! Tarvitsen tietenkin myös tekemistä, mutta minulle riittää miellyttävä kävely metsässä, pyöräretki tai veneretki jonnekin terassille nauttimaan hyvästä ruuasta ja juomasta.

Ruuanlaitto on hauskempaa ulkona

Voin todeta, että ulkokeittiö on kyllä pakollinen mökillä. On niin paljon hauskempaa laittaa ruokaa ulkona, kun kaikki auttavat ja saamme yhdessä laitettua hyvän lounaan. Olen aina unelmoinut pitkästä pöydästä mihin kaikki mahtuvat syömään, juomaan ja nauramaan yhdessä. Ja nyt minulla on tämä kaikki – mikä ylellisyys arkeen!

Unelma etätyöskentelystä mökillä

Mielestäni on tärkeää, että mökiltä löytyy kaikki tarpeellinen kuten sähkö, vesi ja siisti ulkovessa. Yhtä tärkeää on, että mökiltä löytyy hyvä WiFi-yhteys ja siksi meidän on saatava valokuitu asennettua. Kesään sisältyy myös sateisia päiviä ja silloin on ihan pystyä käpertymään viltin alle ja katsoa hyvä elokuva. Olisi mahtavaa, jos kaikkien perheenjäsenten laitteet voisi kytkeä WiFi-verkkoon ilman rajoituksia. Se mahdollistaisi etätyöskentelyn tässä ihanassa miljöössä.

Väitän että kesämökit kuuluvat yhtä paljon kulttuuriimme kuin saunominen. Se tuo meidät yhteen ja täällä luomme muistoja loppuelämäksemme!


Jeanette Ruuskanen

Karjaan Puhelin Oy

Lue myös nämä blogipostaukset: