Aina luotettava ja nopea internetyhteys on erityisen tärkeää silloin, kun yrittäjä vuokraa toimitiloja muille yrittäjille.

Raaseporilainen yrittäjä Alexandra Lundmark teki keväällä 2021 ison päätöksen. Hän osti Aktian jäljiltä tyhjäksi jääneen vanhan pankkikiinteistön Karjaan keskustasta. Lundmark oli jo toiminut tiloissa vuokralla kuntosaliyrittäjänä. Remontissa kuntosali muutettiin entiseen pankkisaliin, toisen kerroksen konttoritiloja muokattiin uuteen tarkoitukseen sopiviksi ja ylimpään kerrokseen suunniteltiin monipuolinen aktiviteettisali.

Sitten oli päätettävä, miten uusiin tiloihin järjestettäisiin internetyhteys. Lundmarkille valinta oli helppo. Koska kyseessä oli entinen pankkikiinteistö, sinne oli jo vedetty käytännössä rajattoman nopeuden tarjoava valokuitu. Niinpä Lundmark solmi Karjaan Puhelimen kanssa sopimuksen liittymästä.

Tietoliikenneyhteys on toiminnan a ja o

- Paras mahdollinen tietoliikenneyhteys on toiminnassani a ja o. On voitava esimerkiksi järjestää etäkokouksia ja striimata. Kaikki toiminta perustuu tänä päivänä nettiyhteyteen, Lundmark kuvailee.

Hänelle valokuidun valinta oli tärkeää myös siksi, että Lundmarkin yritys- ja aktiviteettitalo Alexia House tarjoaa toimistotilaa muille yrittäjille. Kiinteistössä valmiin valokuituyhteyden ansiosta myös heidän on helppo sopia omasta liittymästä paikallisen operaattorin kanssa.

- Lähes kaikki alivuokralaiseni ovat ottaneet liittymän Karjaan Puhelimen kautta.

Karjaan Puhelimen yritysmyyntipäällikkö Staffan Lindholmin mukaan valokuitu on hyvä ratkaisu kaikenlaisessa yritystoiminnassa. Valokuitua pitkin omaan kotiin tai toimistoon tuotu kiinteä internetyhteys on aina luotettava ja nopea. Esimerkiksi se, miten muut käyttävät lähistöllä nettiä, ei vaikuta yhteyteen.

- Minkä tahansa nopeuden asiakas tilaakaan, saa hän sen tasaisen varmasti, Lindholm sanoo.

Heikko ja vaihteleva internetyhteys vaikeuttaa työntekoa hetkessä. Lindholmin mielestä turvallisen yhteyden mahdollistaminen onkin erityisen tärkeää silloin, kun yrittäjä tarjoaa tiloja muille.

- Valokuidun kautta virtuaaliset kokoontumiset ja isojen tiedostojen lähettäminen tai vastaanottaminen onnistuu varmasti.

Valokuidun kapasiteetti riittää tulevaisuuden tarpeisiin

Lundmark iloitsee sitä, mitä valokuituyhteys mahdollistaa niin hänen omalle yritystoiminnalleen kuin tilaa vuokraaville muille yrittäjille. Vielä on vaikea sanoa, mitä kaikkea nettiyhteyden kautta tulevaisuudessa tehdään. Tärkeintä on tieto siitä, että valokuidun kapasiteetti riittää siihen joka tapauksessa.

Myös Lindholm odottaa mielenkiinnolla, mitä kaikkea valokuidun kautta pystytään tulevaisuudessa tekemään.

- Jos kehitys pysyy edes suht samalla tasolla, seuraavat 5–10 vuotta on jännittävää aikaa.

Kiinnostuitko yrityksen kuituliittymästä?

 OTA YHTEYTTÄ YRITYSMYYNTIIN

Haastattelu julkaistiin alkuperäisesti Suomi tarvitsee kuitua -sivustolla.