SIUNTIO • Störsvikiläinen Weckströmin perhe sai Karjaan Puhelimen toimittaman valokuituliittymän käyttöönsä ensimmäisten joukossa Siuntiossa. Isä Henrik on jo pidempään toiminut aktiivisesti saadakseen kunnolliset kiinteät yhteydet naapurustoonsa ja on nyt tyytyväinen, kun kuitu tulee perille taloon saakka ja arki rullaa.

Henrik Weckström esittelee kunnon laajakaistalla täydentynyttä työpistettään Karjaan Puhelimen Jonna Kankaanpäälle.

Nelihenkisellä perheellä on Henrikin mukaan noin 25 laitetta verkossa, joten nopea ja varma yhteys on tarpeen. Etenkin koronakevään saapuessa ja naapureidenkin siirtyessä etätöihin ja -kouluun huomasi perhe vanhan yhteyden riittämättömyyden.

- Kyllä meillä aktiivisesti striimataan, istutaan etäkokouksissa ja niin edelleen, toteaa Henrik, eikä kapasiteetin tarve ainakaan laskemaan päin ole, kun 5- ja 8-vuotiaat lapset kasvavat.

Kuituverkko omaan naapurustoon

Henrik Weckström ja muut Störsvikiläiset ovat hyvä esimerkki siitä, miten kuituverkko saadaan omaan naapurustoon. He olivat yhteydessä Karjaan Puhelimeen, laittoivat sanaa kiertämään mm. asuinalueen sosiaalisessa mediassa ja riittävä määrä asukkaita ilmoitti kiinnostuksensa. Tämän perusteella Karjaan Puhelin aloitti liittymien myynnin alueella loppuvuodesta 2019 ja nyt verkko on valmis.

- Olemme erittäin tyytyväisiä tällä ensimmäisellä rakennusalueella saavuttamaamme liittymämäärään. Myös Störsvikintien pohjoispuolen Mäntykalliontie ja Sienitie saavat kuituverkon syksyllä, siellä myynti on vielä kesken. Kuntakeskuksessa Aleksis Kiven tien alueella kuitukaivuut on saatu päätökseen ja kotiasennukset alkavat pian. Palonummella on kaivuut myös alkamassa ja ilahduttava määrä talouksia liittymässä verkkoomme tänä vuonna, kommentoi yhtiön myynti- ja markkinointipäällikkö Jonna Kankaanpää.

Kuituverkko laajenee

Karjaan Puhelin on rakentanut kuituverkkoa läntisellä Uudellamaalla jo vuodesta 2008. Tuolloin tehty investointipäätös sai jatkoa parin viikon takaisessa yhtiökokouksessa. Tämän kevään kokous päätti, että 100-vuotiaan yhtiön alueelliset kuituinvestoinnit tulevat nousemaan 60 miljoonaan euroon vuoteen 2035 mennessä. Nyt yhtiön kuituverkko kattaa Hangon, Raaseporin, Inkoon ja vähitellen myös Siuntion alueita. Kiinnostuskartoitusta aloitetaan juuri myös Kirkkonummella.

Ensi vuonna Karjaan Puhelin panostaa kuituverkon laajentamiseen edelleen.

- Tähän mennessä osoitetun mielenkiinnon perusteella Siuntiossa ainakin Säästöpankintien sekä Peltokujan alue vaikuttavat potentiaalisilta. Liittymien myynti alkaa näillä alueilla syksyllä. Kuten Traficomin tilastosta ilmenee, riittää meillä Siuntiossa vielä rakennettavaa, kertoo Jonna Kankaanpää.

- Myös Kirkkonummi keskustasta länteen ja Kantvikin alue ovat meille luontaisia suuntia laajentaa aluettamme. Näiden alueiden asukkaiden kannattaa nyt olla aktiivisia ja ilmoittaa kiinnostuksestaan meille.


 Artikkeli on myös julkaistu Kirkkonummen Sanomissa 28.6.2020.

LUE LISÄÄ: VALOKUITUA SIUNTIOON