Energikrisen och cybersäkerhetsläget

"I turbulenta tider är det nästan alltid till fördel att tänka långsiktigt. Karis Telefon har under sin 102-åriga existens sett många olika kriser. Hur ser vardagen då ut inom Karis Telefon idag? Hur anpassar vi oss till den rådande situationen, och hur påverkar det dig som kund?"

Läs Patriks blogg här


Energikrisen testar allas gränser och våra kunder har undrat om sina nätförbindelsers funktionalitet vid potentiella, kommande elavbrott.

Vår central är försedd med reservgeneratorer så att vi kan garantera funktionaliteten för alla våra kunders tjänster i minst 24 timmar från det att elavbrottet börjat.

Observera dock att terminalen/modemet i ditt hem också behöver ström för att fungera. Summa summarum, så länge du under elavbrottet fixar ström till hemmets apparater, till exempel med en generator, batterier eller varför inte solpaneler, kan du använda internetanslutningen och kabel-tv-tjänsten helt normalt.

Visste du att 4G- och 5G-förbindelser kommer att avbrytas redan cirka 15 minuter från den tidpunkt då elavbrottet startar? Samtalstrafik, å andra sidan, fungerar åtminstone några timmar i 2G- och 3G-nätverken.