Susse Ekström

Susanne Ekströms SE-Action erbjuder frilufts- samt turisttjänster och caféverksamhet i Sjundeå-trakten och Porkkala. Bolaget har Karis Telefons fiberanslutning trots det avlägsna läget ute på landsbygden.

– Vi bor mellan två stora berg, så vi har alltid haft lite svårt överlag med nätförbindelserna, förklarar Ekström. – Mitt andra företag hyr ut stugor, och när de utländska gästerna på kvällen laddade upp och skulle se sina tv-program, var inte min övriga familj värst nöjd, skrattar hon.

De knaggliga kontakternas tid är dock bakom.

Ekström berättar att när elledningarna några år sedan grävdes ner i trakten, föreslog hon att man samtidigt också skulle lägga ner fiber. Karis Telefon nappade på idén och nu har Susanne Ekström och SE-Action fibernät.

– Anslutningen var slutligen enkel, för vi hade redan tidigare dragit en egen fiberlinje mellan kontoret och stugorna.

Nöjd med servicen

Karis Telefon var bekant sedan tidigare för Susanne Ekström genom bolagets understöd till Sjundeå IF, där Ekström varit länge aktiv.

– Och så hade vi ju Karis Telefons internet i Arena Sjundeå, berättar hon.

När fiber blev aktuellt för Ekström var hon aktiv inom politiken. Därför visste hon om att det fanns planer på att dra fiberkablar också utanför Sjundeå kyrkby.

– Det gällde att vara aktiv då – många har frågat hur jag lyckades. Men jag tog initiativ i rätt tidpunkt, och det gick hem, säger en synbarligen nöjd Ekström.

Fiberanslutningen har fungerat bra.

– Vi har endast haft några enstaka mindre avbrott, men de har varit så korta att vi inte ens hunnit kontakta kundtjänsten för det.

– Jag kan absolut rekommendera Karis Telefon!