Byggarbeten på första området Kopparnäsvägen-Kärrbyvägen är i gång!

Nu har vi förhandlat klart om samarbetet med kommunen och vattenandelslaget angående det första byggområdet och även fått ihop tillräckligt med beställare av fiberanslutningar! Kopparnäsvägen-Kärrbyvägen-området är definierat i kartan nedan. Grävningarna av kommunens stamlinje är redan i gång på området och efter detta kommer den av vattenandelslaget valda entreprenören att gräva tomtanslutningar. Fiberkabeln kommer att plöjas nära kommunens stamlinje strax efter att den blivit färdigställd, och entreprenören gräver fastighetskabeln till tomtvrån i samband med vattenandelslagets tomtanslutningsgrävningar.


Följande kampanjer är aktiva i vårt beställningssystem och gäller ännu t.o.m. slutet av augusti. Vi har fått över 20 anslutningsbeställningar vilket betyder att det förmånligare prissteget gäller nu under kampanjen! Det lönar sig att beställa en anslutning nu för efter projektet och denna grävsäsong stiger priset.   

För medlemmar i Östra Ingås vattenandelslag:

 • Vattenandelslagets entreprenör gräver fiberkabeln i samband med vattenrörsgrävningarna till pumpstationen vid tomtgränsen. Kunden ansvarar själv för att gräva fibern från pumpstationen till huset; detta lönar sig definitivt att göra i samband med vatten/avloppsrörsgrävningarna. Instruktioner för att gräva fiberkabeln hittar du här.
 • Ifall vi får 13-20 beställningar från området är anslutningsavgiften för vattenandelslagets medlem 2200 € + aktiebrev 200 €.
 • Ifall vi får över 20 beställningar, uppdateras anslutningsavgiften för vattenandelslagets medlem till 1200 € + aktiebrev 200 €.


Om du inte är medlem i Östra Ingås vattenandelslag:

 • Karis Telefon sköter grävningen av fiberkabeln ända fram till huset.
 • Om vi får 13-20 beställningar från området är anslutningsavgiften 2500 € + aktiebrev 200 €.
 • Om vi får över 20 beställningar, uppdateras anslutningsavgiften till 1500 € + aktiebrev 200 €.


Här kan du bekanta dig med våra fibertjänster och med dessa förmånliga villkor kan du göra en beställning via vårt beställningssystem fram till slutet av mars. Beställarna får fibertjänsterna i bruk senast under vintern 2023-2024.

BESTÄLL HÄR BESTÄLL PER TELEFON


Är din fastighet belägen på ett av Östra Ingås vattenandelslags övriga områden?

Du kan redan nu förhandsbeställa fiberanslutning. Utbyggnaden av fibernätet förutsätter att en tillräcklig mängd beställningar fås på de olika leveransområdena.

För att projektet ska starta krävs det ett tillräckligt antal preliminära beställningar. Antalet inkomna s.k. föravtal påverkar anslutningsavgiften på ditt leveransområde:

  • 1200 €/anslutning om beställningsgraden är minst 50 %
  • 2200 €/anslutning om beställningsgraden är minst 30 %

Anslutningsavgiften kan betalas som engångsbetalning, eller enligt en avbetalningsplan med 5 % årlig ränta. En kostnad på 200 € tillkommer för aktiebrevet. Ifall beställningsgraden inte är tillräcklig, förfaller föravtalen och projektet utvärderas på nytt i ett senare skede.

Närmare information om t.ex. leveransområden publiceras på denna sida när projektet framskrider.

Fiberhäfte 08/2019

Informationsbrev 07/2019


Vad ska jag göra till näst?

För att projektet ska starta krävs det ett tillräckligt antal preliminära beställningar. Gör ett föravtal genom att fylla i blanketten nedan och returnera den antingen som en skannad version via e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller per post till adressen: Karis Telefon Ab, Dalgatan 7, 10300 Karis.

Föravtal

Ifall beställningsgraden inte är tillräcklig, förfaller föravtalen och projektet utvärderas på nytt i ett senare skede. Du får mer information genom att kontakta kundtjänsten per telefon 019 278 480. Du är också välkommen att besöka vår kundbetjäningpunkt.

Varför fiber? 

Distansarbeta effektivt samtidigt som resten av familjen streamar och spelar online. 

 • Funktionssäkert, snabbt och förmånligt nät som täcker hela familjens behov.

 • Smidig förbindelse till alla nättjänster i världen, streamingarna laggar inte med fiber.

 • Underlättar vardagen, ökar boendekomforten och höjer hemmets värde.

 • Med en engångsinvestering får du gränslöst med kapacitet även för framtida behov.

 • Överlägset alternativ även till alla kommande mobilgenerationer.

 • Kabel-tv och betalkanaler som valbar tilläggstjänst.


Här kan du läsa mer om Ingås möjlighet till att bli en digikommun.